• Triatge roba Humana
Agullent arreplega gairebé 5 tones de roba usada amb finalitat social
Un 35,64 % més que l’any anterior a través de l'ONG HUmana
3/02/2017

Els veïns i veïnes d’Agullent han arreplegat al llarg del 2016 un total de 4.917Kg de tèxtil destinat a la Fundació Humana Pueblo para Pueblo que mitjançant la reutilització de teixits duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori estatal. Aquestes gairebé 5 tones suposen un augment del 35,64 % respecte a l’any anterior (3.625 kg).

 

La Fundació té instal·lats a Agullent dos contenidors i en ells els veïns hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se’ls hi pot donar una segona vida. En el conjunt de la Comunitat Valenciana, Humana ha arreplegat al 2016 un total de 1.424 tones, un 8% més que l’any anterior gràcies a una xarxa de 650 contenidors

 

Humana celebra al 2017 el seu 30è aniversari. La Fundació va ser pionera al país en la recollida i preparació per a la reutilització de roba usada. Des del 1987, la Fundació ha aconseguit que es reutilitzin 28 milions de peces de roba a tot Espanya. Les peces dipositades als contenidors d’Humana a Espanya tenen dues destinacions: al voltant del 60% es tracta a una de les plantes de classificació de la Fundació i la resta es ven a empreses de reciclatge.