• Convent de Sant Jacint
El Convent de Sant Jacint es podrà visitar l'11 de febrer
Coincidint amb el trasllat allí de la imatge del Crist de la Salut
1/02/2018

Diumenge 11 de febrer els agullentins i agullentines que ho  desitgen tindran l’oportunitat de visitar part del Convent de Sant Jacint. Un edifici molt emblemàtic per a la localitat, que restava tancat des que deixaren de viure-hi les monges de l’ordre de les justinianes.  

Aquesta sessió de portes obertes es farà coincidint amb  l’acte de trasllat dels Crist de la Salut, des de l’església parroquial de Sant Bertomeu fins al Convent, que es el seu lloc originari. Fa quatre anys el Crist de la Salut, protagonista en les festes de setembre,  va ser traslladat fins a la parròquia en tant que l’ús del convent per part de les monges començà a ser irregular. Ara el Convent de Sant Jacint ha passat a mans de l’Arquebisbat de València, que en garanteix l’ús habitual de l’església.

Segons ha explicat José Manuel Vidal Colomer, responsable de la parròquia,  el diumenge 11, després de missa dotze, els festers i festeres del Crist, acompanyats per la bandeta de música, traslladaran la imatge del Crist de la Salut fins a l’església del convent. En acabar  aquest acte, es podrà visitar la planta baixa del Convent, és a dir, el claustre i la zona on feien vida les monges, així com per suposat l’església.