• Cava de la Pedrera a Agullent
Nova senda a la Cava de la Pedrera
Els treballs de condicionament del dipòsit de neu han estat cofinançats a través d'una subvenció de la Diputació de València
15/11/2016

Els amants del senderisme i de l’aire pur tenen un nou destí a la Serra d’Agullent. L’Ajuntament d’Agullent acaba d’obrir i senyalitzar una senda fins la Cava de la Pedrera, un dipòsit de neu de planta circular d’aproximament  8 m de diàmetre, excavats a la roca.

Les obres de condicionament efectuades els darrer mesos i finançades pel patronat de Turisme de la la Diputació de València, posen en el mapa un paratge veritablement especial. Un lloc que havia estat oblidat durant molts anys per les persones i que havia quedat en mans de la natura, malgrat que segles arrere havia allotjat una intensa activitat econòmica. Al voltant de la cava hi ha parets de pedra retallades en línies rectes per la mà de l’home, i és que es tracta d’una antiga pedrera, que amb els treballs de desbrossament efectuats ara la zona, ha quedat més visibles.

Amb aquesta ja són dues la caves recuperades i visitables a la localitat d’Agullent, doncs just al costat del poliesportiu municipal i de camí a la Font Maciana,  hi ha el Fornet de la Neu, una cava de neu de xicotetes dimensions recuperada també els darrers anys. Al seu interior els grups de visitant poden gaudir d’un audiovisual explicatiu de l’antic comerç de la neu.