Xerrades "Dones i economia"

La regidoria d’Igualtat d’Agullent ha organitzat un cicle de xerrades titulat “Dones i Economia” que s’enceta aquest dijous 24 de setembre amb la conferència “L’economia amagada: el valor de cuidar la vida diària des de la mirada ecofeminista” a càrrec de l’economista Marina Sánchez.

 

El cicle, que  compta amb la col·laboració en l’organització de l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis i amb el suport de l’IEVA, està integrat per quatre xerrades que es desenvoluparan de setembre a novembre a l’Auditori municipal d’Agullent. En tant que l’aforament es limitat, les persones interessades en assistir a cada xarrada tenen la possibilitat de reservar plaça al telèfon 96 290 7472 o al mail casacultura.agullent@gmail.com

 

 

“La realitat social ens demostra que la igualtat formal i jurídica entre dones i homes encara no s’ha aconseguit a nivell pràctic. El  Pla Municipal d’Igualtat d’Agullent, aprovat al 2019, ens marcà com a un dels objectius, la sensibilització ciutadana envers la igualtat, facilitant el coneixement de les realitats actuals i convidant a la ciutadania a implicar-se en aquest canvi social de primer ordre que reclama de totes i tots”, comenta Maria Mora, regidora d’Igualtat.  “Un dels objectius que serveixen com a eix articulador de les accions i mesures del pla és facilitar la generació d’espais socials de visibilització de les dones, del seu treball no reconegut, del seu llegat invisibilitzat, afavorint el seu reconeixement social. Amb aquest objectiu, i el de generar exemples positius de dones apoderades a l’àmbit públic, naixen aquestes xerrades”. Segons ha explicat la regidora d’Igualtat d’Agullent, en aquestes xarrades es deixen de banda la macro economia i els perfils d’èxit de grans empresàries, per centrar-se en l’economia de les cures i microprojectes empresarials i cooperatius, molt més propers a la nostra realitat.

 

A més de la xerrada d’aquest dijous, el cicle inclou les xerrades:

 

-Divendres 16 d’octubre:

“Desigualtats en temps de confinament: l’estrès del teletreball i la criança” a càrrec d’Empar Aguado,  professora del departament de sociologia i antropologia social de la UV

 

-Dijous 29 d’octubre:

“Conciliació i corresponsabilitat: usos diferenciats del temps, sostres de vidre i diamant i d’altres fenòmens quotidians” amb la participació de representants dels principals sindicats amb presència autonòmica.

 

-Novembre:

“Emprenedoria femenina i cooperativisme: experiències i iniciatives al nostre territori” amb diverses ponents.